23.4.14

Cursos, congresos y conferencias. Lista de Prehistoria

 El dimarts 29 d'abril a les 18h tindrà lloc el seminari "Satellite radar in archaeology: prospecting and preserving cultural landscapes and heritage sites" a càrrec del Dr. Deodato Tapete (University of Durham).

En Deodato oferirà una introducció sobre què són i com funcionen els sensors de radar; quins són els sensors actuals a bord de satèl·lits; i com aquests s’han utilitzat en diverses aplicacions en patrimoni i arqueologia: des del control d’esllavissades a monuments de l'antiga Roma fins a la detecció d’estructures monumentals i antics sistemes d'irrigació contemporanis a les línies de Nazca, al Perú, entre altres.

L'acte es realitzarà al Seminari del Dept. de Prehª, Hª Antiga i Arqueologia (1r pis), Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona (C/ Montalegre, 6, 08001 Barcelona).

Aquest seminari és l'últim del cicle “Tècniques de teledetecció i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient”, organitzat per el grup de recerca CaSEs (Complexity and Socio-Ecological Dynamics, IMF-CSIC) i AINUBHA (Associació d’Investigadors UB en Història i Arqueologia).

Adjuntem el cartell (.pdf) per si podeu fer-ne difusió en els vostres canals habituals.

Cordialment,
Steve Markofsky (CSIC
Francesc C. Conesa (CSIC-AINUBHA)

No hay comentarios:

Publicar un comentario