6.5.12

Cursos, congresos y conferencias. Lista de Prehistoria


Per si és del vostre interès:

El pròxim dimecres 9 de maig a les 17 h, a la Sala d’Actes de la Institució Milà i Fontanals (CSIC), tindrà lloc el seminari “Introducció a la teledetecció SAR (Synthetic Aperture Radar)” a càrrec de la Sra. Núria Devanthéry (Institut de Geomàtica, IG). El seminari és el segon de la sèrie “Tècniques de teledetecció terrestre i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient”.

Trobareu el cartell en el document adjunt (.pdf). Agrairíem que en féssiu difusió a investigadors i estudiants interessats.

Moltes gràcies per la vostra atenció,

Cordialment,
________________

Resum:

Els sistemes de radar d’obertura sintètica (coneguts com a SAR, en anglès) són sensors muntats en satèl•lits, avions o plataformes terrestres que emeten microones i capturen la radiació reflectida pels objectes presents a la superfície terrestre. Les imatges SAR es poden obtenir en situacions climàtiques adverses, com ara pluja o núvols, i sense necessitat d’il•luminació solar, és a dir que s’obtenen fins i tot de nit. Són utilitzades per estudiar moviments o deformacions del terreny, l’efecte d’inundacions, la humitat present al sòl o determinacions altimètriques. En arqueologia, les imatges SAR s’han utilitzat principalment per a la teledetecció d’estructures soterrades o paleocanals. 

La doctoranda Núria Devanthéry ens farà una introducció general al SAR, i parlarà de les últimes tècniques i aplicacions que s’estan desenvolupant a l’Institut de Geomàtica (IG). El seminari ens permetrà valorar l’aplicació d’aquestes imatges en problemàtiques arqueològiques actuals.

Francesc C. Conesa
CaSEs (Complexity and Socio-Ecological Dynamics)
Institució Milà i Fontanals



No hay comentarios:

Publicar un comentario